כרוכית סלמון
מתכון זה מאוד קל להכנה, אבל ביחס הפוך לפשטות הכנתו הוא חגיגי במיוחד ומתאים לסעודות שבת מיוחדות וארוחות החגים.
8-6 מנות
מרכיבים:
חצי חבילת בצק עלים
3 חתיכות פילה סלמון
2 פלפל אדום
2 ביצים מבושלות
3 כפיות חרדל
מלח, פלפל גרוס
ביצה למריחה
שומשום
הוראות הכנה:
את הביצים פרסי לפרוסות בעובי סנטימטר.
את הפלפלים יש קלי בתנור/גריל עד לריכוך והשחמה. לאחר הקליה הכניסי אותם לשקית ניילון אטומה למשך מספר דקות, כך יתקלפו בקלות.
מרחי את החרדל בצורה שווה על בצק העלים המופשר, לאחר מכן הניחי את הסלמון לאורך הבצק תוך השארת שוליים רחבים מספיק לקיפול משני הצדדים.
מעל הסלמון הניחי פרוסות של פלפל קלוי וביצה.
זרי מלח ופלפל שחור גרוס מעל הכל.
סגרי את הבצק, הפכי את הכרורכית כך שחיבור הבצק יהיה בתחתית.
מרחי ביצה, זרי שומשום, וסמני בעדינות סימני חיתוך.
הכניסי לתנור בחום של 200°, למשך 25 דק’.
לבריאות!
מושט בציפוי ירקות
מנת דג טעימה, שבשילוב עם ירקות בתנור היא מהווה ארוחת צהריים קלילה המתאימה במיוחד לימים החמים שבחוץ. ומה שאני הכי אוהבת במנה הזו: פחות מעשר דקות עבודה – והיא שלכם.
מרכיבים:
6 פילה מושט (אפשר גם קפוא)
לרוטב:
4 עגבניות בינוניות רכות
1 פלפל חריף קטן (לאוהבי החריף – אפשר גם יותר)
8-10 שיני שום
צרור עלי כוסברה
1 לימון טרי
4 כפות שמ”ז
2 כפיות שטוחות מלח
הוראות הכנה:
הכניסי למעבד מזון/בלנדר יד את כל החומרים פרט ללימון. טחני כשתי דקות עד לקבלת תערובת גסה.
הניחי את הדגים על תבנית אפיה מצופה בנייר (אם את משתמשת בדגים קפואים יש להפשירם מעט לפני ההכנה) וסחטי מעליהם את הלימון. לאחר מכן צפי כל פילה ברוטב מכל הכיוונים (הרוטב יוצא מעט סמיך).
אפי בתנור שחומם מראש ל200° לכ-20 דק’.
לבריאות!