שאלה
האם מותר להכניס מאכל מופשר למקפיא, כדי לשמור עליו לימי החול? למשל, חלה טריה, או שיירי מזון אחרים?
תשובה
במאכלים שאין בהם נוזל או שיש בהם מעט נוזל לכל הדעות מותר להכניסם למקפיא ואין בזה משום נולד וגם משום איסור הכנה אין כאן, כי מה ההבדל אם מכניס למקרר בתא תחתון או בתא עליון שהקור שם גדול יותר, וגם במרק וכד’ לרוב הדעות מותר כיון שכוונתו היא שהמאכל לא יתקלקל ולא לייצר קרח אין בכך איסור.
אולם אם מחלק את האוכל למנות קטנות אז ניכר שמכין לצורך החול ואסור מצד הכנה, אבל אם המאכלים נמצאים בסיר או בקערה גדולה ויש להעבירם לתוך כלי איחסון מותר להניחם בכמה כלי איחסון כל עוד שלא ניכר שמחלק למנות קצובות לצורך ימי החול.