סלטים פשוטים, טעימים וגם נעימים לעין, ומה שחשוב – הכמויות מדוייקות
סלט סלק פשוט שהופך להיות פיקנטי
החומרים
5 סלקים בינוניים
1 בצל לבן
לרוטב
1/3 ע1/2 כוס מיץ לימון
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה
מבשלים את הסלק עד לריכוך קל מקררים מעט, חותכים לקוביות, מוסיפים את הבצל כשהוא חתוך לקוביות בגודל בינוני.
מערבבים היטב בקופסה סגורה את חומרי הרוטב, מתקנים תיבול, יוצקים על הסלק. משהים במקרר עד לספיגת הטעם.
סלט צנוניות
החומרים
חבילה צנוניות
מיץ מ- 2 לימונים, ניתן להסתפק במיץ מלימון אחד
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
חותכים את הצנוניות לפלחים, יוצקים מעל מיץ לימון, שמן, מלח ומערבבים
יש שאוהבים סלט זה מיד לאחר הכנתו, ויש שמחכים עד שיספג הטעם והצנוניות הופכות להיות סגולות.
סלט חצילים
החומרים
2 חצילים גדולים
7-8 שיני שום קצוצות
קופסה של 200 גרם רסק עגבניות
כוס וחצי מים
2 כפות מיץ לימון
כפית שטוחה סוכר
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
לחתוך את החצילים לפרוסות בעובי 3/4 ס”מ, להמתין כשעה עד להפרשת הנוזלים, לסחוט, לטגן בשמן עמוק
את כל החומרים האחרים להרתיח. להוסיף את החצילים המטוגנים ולבשל כמה דקות. לטעום ולתקן תיבול.







