מתכון מציון לארוחה חלבית טעימה ולאירוח מושלם
עבור כל סועד סירת חציל אחת
המתכון הוא עבור 6 סועדים
בתחילת העבודה- חממי תנור ל180 מעלות
החומרים:
3 חצילים – חתוכים לאורכם
2-5 שיני שום
2 עגבניות בינוניות
חופן פטרוזיליה
חופן בזיליקום
150 גר’ גבינות מלוחות (פרמז’ן/בולגרית/חרמון)
מלח
פלפל, מעט גבינה צהובה מגוררת לזריה
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם קצת שמן, כשהשמן חם מכניסים את החצילים כשהפנים כלפי מטה ומכסים מאדים כ 15 דק’
מוצאים את החצילים בזהירות כי הם מאוד חמים ורכים.
כשהחצילים במחבת מכינים את המילוי-
מרסקים את הגבינות
את העגבניות מגרדים בפומפיה גסה
קוצצים דק את הפטרוזיליה והבזיליקום ומוסיפים לעגבניות .
את בשר החצילים מוציאים בזהירות מהחציל ובעזרת מזלג או סכין מרסקים אותו ומוסיפים לתערובת של הגבינות, מערבבים הכל ביחד .
מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם וממלאים את החצילים.
מרפדים תבניות עם ניר אפיה ומסדרים את החצילים – מזלפים מעל כל חציל מעט שמן זית.
אופים כ25 דק’
כמה דק’ לפני סיום האפיה מגרדים מעל גבינה צהובה .