המתכונים שלפניכם טעימים מאוד ופשוטים להכנה ,
השתדלתי לכתוב אותם בצורה ברורה, שלב אחרי שלב לפי כל כללי ההכנה, שלא תתעוררנה שאלות
פוקצ’ות- מתאים לארוחה חלבית
המתכון הוא ל 6 מנות
מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר עם וו לישה, לפי הסדר הכתוב
החומרים:
5 כוסות קמח (180 גר’ כל כוס)
כף דבש (לא חובה)
2 כפות סוכר
כף וחצי מים חמימים
5 כפות שמן
כפית מלח
אופן ההכנה
מתחילים בערבול איטי, ותוך כדי מגבירים את מהירות המיקסר עד שמתקבל בצק דביק ואוורירי. אל תוסיפי לבצק חומרים, הוא צריך להיות דביק
מכניסים למקרר למשך כחצי שעה עד שעה ,הבצק מקבל בועות אוויר .
פורסים בצלחות נפרדות – רצועות גמבה אדומות, חצילים, קישואים, ואפשר גם טבעות בצל וזיתים.
כשמוצאים את הבצק מהמקרר משטיחים ניר אפיה על התבנית (לא מרפדים בשמן) ומתחילים ליצור ממנו פיתות, יש לשמן את הידיים בשמן זית, כך קל יותר ליצור את הפיתות.
שמים 4 פיתות בכל תבנית, מסדרים בצורה יפה את הירקות על הפיתות, מפזרים זעתר, בקצות הפיתות מפזרים מלח, יוצקים על הפוקצ’ות מעט שמן זית,ומורחים בצורה אחידה על כל הבצק בעזרת האצבעות.
*מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 .
*אופים עד להשחמה כ- 35-40 דק’.
מוציאים כשהפוקצ’ות מקבלות גוון חום יפה, יש להשגיח שלא יתיבשו.
ואומפאני עשיתי את המתכון מתכון מושלם!!!ייצא פשוט טוב !כולם חיסלו את הכל לא נשאר כלום אחרי שהכפלתי את הכמות!!
תודה רבה מחכה לעוד מתכונים!!!