חביתיות גבינה מצוינות | שפרה אהרונוב
ניסיתי הרבה מתכונים של חביתיות, אלו זכו למחמאות רבות
25 חביתיות (בלינצ’עס)
החומרים לבלילה:
2 כוסות קמח גדולים 240 (סמ”ק)
6 ביצים
½ כוס סוכר
2 סוכר וניל
¼ כוס שמן
שתיים וחצי כוסות חלב
לערבב היטב, אפשר במוט מערבל, או בבלנדר ואפילו בקערת הקצפה.
חומרים למילוי:
3 גבינה 5%
1 איסטנט פודינג וניל (85 גרם)
¼ כוס סוכר
2 סוכר וניל
משמנים מחבת בגודל הרצוי. משמנים רק בפעם הראשונה. מאחר שבמתכון יש שמן – אין צורך לשמן לפני כל עלה.
מחממים היטב את המחבת, יוצקים לתוכו כחצי כוס מהבלילה. כשהקצוות מתרוממים ניתן להפוך את החביתית להשחמה של עוד 10 שניות מהצד השני, במזלג או במרית. (לא הכרחי)
מניחים את החביתיות בערימה אחת על השניה. כשמקפיאים יש להפריד כל חביתית בניר פרגמנט או בניילון נצמד, כדי של יידבקו אחת לשניה.
מערבבים היטב את חומרי המילוי, מורחים על החביתית קצת מילוי, מקפלים את הקצוות פנימה, מקררים עד להגשה
ניתן להפוך את החביתיות למלוחות, לא להכניס סוכר וסוכר ווניל, להוסיף לבלילה כפית שטוחה מלח וגם לגבינה.
לשיפור הטעם הוסיפי לגבינה כ -70 גרם פתיתי גבינת חרמון. (לא הכרחי)